Els de 3r visitem l'Ajuntament

Cada classe de 3r hem escrit un text explicant el què hem après de la visita a l'Ajuntament.

3r A

El dimecres 2 de març vam visitar l’ajuntament.
Sala de plens
El sostre tenia un significat, hi havia moltes pintures.
En aquesta sala es reuneixen l’alcalde i els regidors i regidores. Hi ha 20 regidors i l’alcalde. Sempre ha de ser un nombre senar per no quedar empatats en les votacions. Els escull la gent del poble votant. Poden votar totes les persones de més de 18 anys de Vilafranca. En els plens es decideix i es parla sobre com millorar, arreglar... Vilafranca.
També hi havia quadres de persones importants de Vilafranca. I l’escut de Vilafranca darrera la cadira de l’alcalde.
Sala Pau Boada
La sala estava tota decorada amb pintures del pintor Pau Boada.
Hi havia pintat el mercat de Vilafranca. També hi havia tot el que envolta Vilafranca, Montserrat, el Pont del diable etc
La vinya a les diferents estacions de l’any. I la rosa dels vents.
Sala de la taula rodona o de la Festa major
Les parets estaven plenes d’estampes de St. Fèlix.

3r B

Vam sortir de l’escola i la primera reflexió que vam fer va ser: Perquè els carrers nous són més amples i els antics ( com el carrer sant Pere)  més estret. Vam arribar a l’hospital vell de Vilafranca i vam veure tot caminat la font dels alls. En arribar a l’ajuntament ens esperava el Xavier que ens va explicar que la l’ajuntament té dos noms la casa de la Vila i l’Ajuntament. També ens van dir que antigament  era un palau i va passar a ser un ajuntament. Ens van explicar que tenim 21 regidors i que l’alcalde es el Pere Regull i Ribas. Ens va ensenyar la sala de plens i vam veure que hi havia molts retrats de persones importants de Vilafranca com per exemple: Joan Torres i Bages. Seguidament vam anar a la sala Pau Boada i la sala dels administradors de la Festa Major. En acabar la visita, vam anar a veure el VINSEUM per fora. També ens van explicar característiques de Santa Maria, com exemple que hi ha les restes de Sant Fèlix a la cripta. Que l’església té trets gòtics i romànics i també vam veure diverses gàrgoles. A continuació vam arribar a la biblioteca Torres i Bages i el mercat de la carn i també vam veure la muralla que envoltava tot Vilafranca. En definitiva van observar edificis i trets importants de l’època medieval.

Clica per veure més imatges.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada